God og sund mad er vigtigt for os alle. Det er benzinen, som får kroppen til at køre, og desuden går vi alle meget op i, om maden smager godt. På kokkelinjen lærer du at tilberede god og sund mad. Du lærer om råvarer og hygiejne, om næringsindhold i fødevarer, om økologi, om sammensætning af fødevarer og du lærer at tilberede retter og måltider. Du lærer også at anrette og servere mad, så alt fremstår meget lækkert.

Du får institutionskøkkenet på skole som dit praktiksted.

 

Her skal der hver dag fremstilles måltider til mange mennesker. Du lærer at tilberede alle slags måltider. Du lærer at lave gode salater, og sunde middagsretter, du lærer at bage og lave desserter. Du lærer at tilberede ting helt fra grunden, og du lærer om hygiejne og rengøring i et køkken, så fødevaresikkerheden er i orden. Du skal også træne dig i servering og borddækning. Dette er dels til hverdag på skolen, men også ved festlige lejligheder, når festmiddagen skal serveres.

Glæd dig til en god og spændende uddannelse.

Vores Blog


 

Torsdagscafé på Helios

Torsdagscafé Friskolen Helios vil gerne invitere til Caféaften d. 17. maj 2018 og igen d. 14. juni 2018 19.30 – 21.00 Vi byder på kaffe, kage og hygge. Husorkestret sørger for go´ musik, så kig forbi. Hilsen Friskolen Helios   Vores Blog...

Julehygge på Helios

  Hver 2. torsdag gennem hele skoleåret 2017, har vi afholdt torsdags cafe. Vi afsluttede med hygge torsdag d. 14. december. Der var juleklip, gløgg og æbleskiver. Der var indkøbt 40 små fine pakker, de kæmpede bravt om pakkerne i pakkelegen for at få en pakke hver....

Amalies flotte digt.

Amalies digt. Vores samtaler blev til grin. Vores grin blev til kys. Vores kys blev til kærtegn. Vores kærtegn blev til lyst. Du var ikke som de andre, du var meget mere end det. Du var et hjerte som der banker, som kun blev større og blev ved. Det var snak om...